brandweer Brussel

Brand vernielt appartement in wijk Peterbos

In de Peterboswijk in Anderlecht is gisteravond een appartement uitgebrand. De brandweer kon de twee bewoners op tijd naar buiten halen. Ze hadden alleen last van de rook die ze hadden ingeademd.

De brand in een flat op de eerste verdieping werd rond half acht gisteravond opgemerkt. De Brusselse brandweer stuurde drie autopompen, twee ladderwagens en een tankwagen ter plaatse. Er werd ook een MUG-team ingezet.  In afwachting van de brandweer probeerde een tiental jongeren het vuur al te blussen met de aanwezige middelen in het flatgebouw. Ze alarmeerden ook de andere bewoners. "Wij bedanken deze jongeren voor hun inzet", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer.

De brandweer kon de twee bewoners van de flat op tijd naar buiten halen. zij hadden alleen wat last van de rook die ze hadden ingeademd en kregen ter plaatse medische hulp. Andere bewoners van het flatgebouw moesten niet geëvacueerd worden. De brand was snel onder controle, maar toch is de flat voorlopig onbewoonbaar.

brandweer Brussel

De getroffen bewoners kregen bijstand van de sociale dienst van de gemeente Anderlecht. Omdat de brandweer de gastoevoer afsloot, moesten de andere bewoners van het flatgebouw de nacht doorbrengen zonder verwarming. De oorzaak van de brand is voorlopig nog niet bekend. 

Meest gelezen