Radio 2

Cédric Mortier uit Nevele is de beste beenhouwer van België!

Op de Meat Expo 2021 in Kortrijk deed slager Cédric Mortier uit Nevele mee aan de vakwedstrijd van slagers. Met verschillende producten won hij een gouden medaille, maar ook de hoofdprijs haalde hij binnen: de titel van 'Eerste Beenhouwer van België'.

De inzet en het enthousiasme van slager Cédric Mortier uit Nevele werden beloond. Gisteren kreeg hij uit handen van minister van Middenstand David Clarinval (Mouvement Réformateur) de oorkonde van Eerste Beenhouwer van België. Met zijn 33 jaar is hij bovendien de jongste slager ooit die deze titel in de wacht heeft kunnen slepen. 

Slager Mortier deed met 10 verschillende producten in 4 categorieën mee aan de wedstrijd. Met de Parijse worst en de boerenhesp van het huis behaalde hij de absolute top. "Dat komt vooral omdat het ambachtelijke producten zijn. Gemaakt van brasvarken dat op 1 kilometer van de slagerij gekweekt wordt. Wij halen de varkens op aan het slachthuis en die worden in de slagerij meteen versneden."

Alles begint met de basis: het varken. Dat krijgt speciale voeding en heeft een beter leven dan andere varkens.
Slager Cédric Mortier

Cédric vormt de 5de generatie van de familie Mortier die Nevele en omstreken van fijne vleeswaren voorziet. In 2011 nam hij de zaak over van zijn vader Hendrik en zijn moeder Veronique. Vorig jaar nog verhuisde hij naar een gloednieuw pand in de Camille Van der Cruyssenstraat in Nevele.

Meest gelezen