Studenten schuiven aan voor de ingang van het SKO.
Radio 2

"De knaldrang is groot": studenten schuiven aan voor Student Kick-Off in Gent

Op het Sint-Pietersplein in Gent vindt vandaag de Student Kick-Off plaats, een muziekfestival om het studentenjaar op te starten. Studenten staan in lange rijen aan te schuiven, want ze hebben er twee jaar op moeten wachten.

Na een coronapauze vliegt het ééndagsfestival er weer in met 30.000 studenten, twee podia en artiesten als Regi, Metejoor en Jebroer

"We hebben een capaciteit van 18.000 bezoekers, maar studenten komen en gaan dus ik gok dat we tegen de 30.000 tickets zullen verkopen", legt organisator Ruben Maesfranckx uit. "Dat is ongeveer hetzelfde aantal als alle andere jaren. Tenzij dat de 18.000 studenten het zo hard gemist hebben en het terrein niet meer zullen verlaten, dat is ook leuk."

Volgens Maesfranckx zal enkel het binnenkomen op de Student Kick-off anders verlopen: "Elke bezoeker moet zijn Covid Safe Pass tonen aan de ingang. Vanaf ze binnen zijn mag het mondmasker af en kunnen ze genieten zoals alle voorgaande jaren. Om dat alles in goede banen te leiden, hebben we bijna dubbel zo veel stewards en security geboekt."

"Iedereen blij, gelukkig, uitgelaten en ook zonder mondmasker, fantastisch."

Videospeler inladen...
Al die lijven zo dicht bijeen, het is wat wennen
Bezoeker Student Kick-Off

"Ik had helemaal niet gedacht dat er zoveel mensen zouden opdagen", zegt één van de studenten. "Ik ben deze zomer ook naar een festival gegaan en dat was echt wennen om opnieuw tussen de mensen te staan. Al die lijven zo dicht bijeen, het was wat wennen en dat zal deze middag niet anders zijn."

Jelle Cleymans is klaar om te knallen

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn één van de headliners van Student Kick-Off. Cleymans heeft toch minder last om zich terug aan te passen, dat vertelde hij deze ochtend aan Radio 2: "Het is ergens raar dat ik het zo snel weer gewoon ben geworden. In augustus had ik mijn eerste staand concert en de eerste minuten deed dat echt raar, maar bij het tweede nummer was ik het al volledig vergeten. Staks staan er allemaal jongeren voor mij en ik hoop dat ze die knaldrang gaan laten knallen, want die is echt groot."

Het is gek hoe snel ik de normale festivals terug gewoon ben geworden
Jelle Cleymans

Het is niet zijn eerste Student Kick-Off, vijf jaar geleden stond hij er ook al eens met Cleymans & Van Geel. "Veel jongeren kennen mij nog steeds als Evert van Spring dus er was wat verwarring eerst, maar ik herinner mij nog dat Jonas en ik van het podium kwamen en echt overdonderd waren."

Aan studeren is Cleymans door de serie "Spring" niet toegekomen, maar hij was wel van plan geschiedenis te studeren aan de UGent. "Ik was 17 jaar toen Spring begon, dus studeren is er nooit van gekomen."

kasto80

Meest gelezen