Hans Put

300 personeelsleden en de burgemeester van Beringen verhuizen naar nieuw stadhuis 

Ruim 300 personeelsleden van de stad Beringen zijn aan het verhuizen naar het nieuwe stadhuis. Op 9 oktober wordt het nieuwe stadhuis officieel geopend, het is ondergebracht in het voormalige college in het centrum van de stad. Burgemeester Thomas Vints (CD&V) verhuist mee en heeft in een laatste doos een paar spullen gestopt die hij absoluut wil meenemen. 

Veel dozen zijn al verhuisd. Daar zorgde een verhuisfirma voor. Maar de laatste doos wil Burgemeester Thomas Vints zelf naar zijn nieuwe kantoor dragen. Het is een doos met onder andere een mijnlamp. “Drie voorwerpen uit de koolmijn gaan mee”, zegt hij voor hij zijn laatste doos dichtmaakt. 

College

Het nieuwe stadhuis ligt in het vroegere college. Het is voor Thomas Vints een vertrouwde omgeving want hij ging er zelf nog naar school. Al moet hij toegeven dat het stadhuis in de vleugel komt waar vroeger de paters woonden en dat hij dus enkel de kapel nog herkent. 

Ik hoop dat mensen ook nog naar de winkel gaan als ze in het stadhuis geweest zijn

Thomas Vints, burgemeester Beringen

“Door het vertrek van de scholen uit het centrum kwam hier veel ruimte vrij en dat biedt mogelijkheden", gaat de burgemeester verder. "Waar het huidige stadhuis ligt, kwamen mensen voor een identiteitskaart en gingen ze weer meteen naar huis. Nu hopen we dat we de kern kunnen versterken en dat mensen ook even stoppen voor een kop koffie of een winkelbezoek.” 

Trappen

Waar het oude stadhuis maar een verdieping heeft, telt het nieuwe er drie. Het kantoor van de burgemeester ligt op de derde verdieping en Vints heeft zich voorgenomen om altijd de trap te nemen.

Dat betekent niet dat ook bezoekers naar boven moeten als ze de burgemeester willen spreken. Daarvoor wordt op het gelijkvloers een ruimte voorzien. Het kantoor zelf is trouwens niet zo groot. Maar dat vindt de burgemeester geen probleem want het fantastisch uitzicht op de hele stad maakt dat ruimschoot goed. 

(lees verder onder de foto)

HANS PUT

In totaal zullen 300 personeelsleden verhuizen naar het nieuwe stadhuis. Er is voldoende ruimte voor iedereen, maar dat komt ook omdat een aantal mensen gedeeltelijk zullen telewerken van thuis. 

Opening

Het stadhuis zal op 9 oktober, samen met het nieuwe markt geopend worden. “Nog niet alles zal helemaal af zijn, de werken aan de markt worden begin volgend jaar afgewerkt. Maar de opening zal hoe dan ook feestelijk zijn”, zegt Vints nog. 

Meest gelezen