Radio 2

Parket opent onderzoek na het overlijden van een 13-jarig meisje in Vilvoorde 

Het parket Halle-Vilvoorde opent een onderzoek naar het overlijden van een 13-jarig meisje in Vilvoorde. Het meisje, een leerlinge uit het tweede jaar van de secundaire school Virgo Plus in Vilvoorde, werd maandag tijdens de LO-les onwel en overleed later in het ziekenhuis. Over de precieze oorzaak van haar overlijden bestaat nog onduidelijkheid. 

"We hebben samen met de lokale politie gisteren via de media vernomen dat een jong meisje overleden is in het ziekenhuis nadat ze onwel was geworden op een school in Vilvoorde", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. Tijdens de LO-les maandag voelde het meisje van 13 zich niet goed en toen ze zich wilde gaan opfrissen in de toiletten, stuikte ze in elkaar. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar later die dag is ze in het ziekenhuis overleden. 

"We zijn op eigen initiatief een opsporingsonderzoek gestart", klinkt het bij het parket. Dit onderzoek heeft als doel uit te klaren of er al dan niet sprake is van een gewelddadig overlijden, en een zicht te krijgen op de precieze omstandigheden van het overlijden."

Dit onderzoek heeft als doel een zicht te krijgen op de precieze omstandigheden van het overlijden

Carol Vercarre - parket Halle-Vilvoorde

"De doodsoorzaak is tot op heden onbekend en het is absoluut voorbarig om te speculeren over een eventuele doodsoorzaak", gaat de parketwoordvoerster verder. "We hebben evenwel op dit moment geen concrete elementen om aan te nemen dat er sprake zou zijn van een gewelddadig overlijden of tussenkomst van een derde. In de loop van de komende dagen zullen onder meer een aantal verhoren plaatsvinden."

Intussen is wel duidelijk geworden dat het meisje besmet was met het coronavirus en niet gevaccineerd was. Op sociale media doen allerhande verhalen de ronde over dat het meisje wel gevaccineerd zou zijn, en daardoor gestorven zou zijn, maar die worden door de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) met klem tegengesproken.

Meest gelezen