Driekwart Pukkelpopgangers vraagt en krijgt ticket terugbetaald

Na de afgelasting van het Pukkelpopfestival afgelopen zomer hebben de meeste mensen die een ticket hadden gekocht hun geld teruggevraagd. Ze zijn intussen ook terugbetaald, laat de organisatie weten. 

Op 23 juli viel de hakbijl: het Pukkelpopfestival dat een kleine maand later in Kiewit bij Hasselt zou plaatsvinden werd afgelast. Oorzaak: de coronacrisis en de regels over testen, die niet haalbaar bleken op een festivalweide.

Ruim driekwart van de kopers terugbetaald

Wie al een ticket had gekocht voor Pukkelpop kon tot eind augustus vragen om dat terug te betalen. "Ruim driekwart van onze ticketkopers heeft hiervan gebruikt gemaakt. Deze mensen werden intussen terugbetaald," zegt Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop.

Andere tickets overgedragen naar 2022 of 2023

"Voor festivalbezoekers die hier niet op ingingen, worden de tickets automatisch overgedragen naar 2022 of 2023. Zij zullen hierover later nog uitvoerig geïnformeerd worden," laat de Pukkelpop-organisatie weten.  Die er aan toevoegt dat terugbetaling niet verplicht was en een voucher voor een volgende edittie wettelijk volstond. Maar "wij vonden dit toch een belangrijk signaal naar onze festivalgangers toe." 

Pukkelpop was geld beloofd van de Vlaamse overheid, om niet-recupereerbare kosten te dekken.  Maar de uitbetaling is opgeschort, in verband met een gerechtelijk onderzoek naar de bedrijven achter Pukkelpop. Pukkelpop wijst de aantijgingen van de hand.

Meest gelezen