Extra politietoezicht aan stelplaatsen van De Lijn, volgens de vakbond liegt directie over camerabeelden

Na de sabotage van 135 bussen gisterennacht houdt de politie de stelplaatsen van De Lijn extra in de gaten. "Afgelopen nacht is alles rustig verlopen en is er niets speciaals vastgesteld", vertelt Dorien Baens van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. Volgens de christelijke vakbond liegt de directie van De Lijn over de beelden van bewakingscamera's.

De christelijke vakbond is niet te spreken over de uitspraken van de directie van De Lijn over de camerabeelden. "De directie zegt dat die camera's aanwezig zijn en werken, ik kan aantonen dat dat niet het geval is", vertelt vakbondsman Geert Witterzeel. "Onze mensen kaarten dat al lang aan, maar dat wordt dan altijd van tafel geveegd. We hebben als vakbond vanochtend een staking kunnen voorkomen, onze chauffeurs beseffen dat de reizigers gisteren ook veel hinder ondervonden hebben. Maar we zullen dit zeker aankaarten op het overleg met de directie, volgende week."

De politie houdt intussen een extra oogje in het zeil. Na de feiten van gisterennacht hadden we onze politieploegen gevraagd om vaker te patrouilleren langs de stelplaatsen van De Lijn in onze zone", vertelt Dorien Baens van politiezone Limburg Regio Hoofdstad.  "Maar afgelopen nacht is alles rustig gebleven."

Onderzoek

"We wachten nu nog op de definitieve inventaris van De Lijn, met een gedetailleerd overzicht van de schade aan de verschillende bussen", gaat Baens verder. "Dan kunnen wij ons proces verbaal verder afwerken en alles overmaken aan het parket. De andere politiezones zullen hetzelfde doen, neem ik aan. Dan kan er beslist worden hoe de rest van het onderzoek zal verlopen."

Meest gelezen