Archieffoto
CLI

Meer dan helft vrijwilligers uit vaccinatiecentra Turnhout en Weelde willen zich blijven engageren na corona

In het vaccinatiecentrum van Turnhout stellen een 30-tal organisaties zich vanavond voor aan heel wat vrijwilligers die actief waren in de vaccinatiecentra van Weelde en Turnhout. “Bijna de helft van onze vrijwilligers van het vaccinatiecentrum wil zich blijven inzetten als vrijwilliger, daarom organiseren we een avond om uitleg te geven over verschillende vrijwilligersorganisaties’, vertelt Tinne Peeters van eerstelijnszone Kempenland.

De afgelopen maanden hebben heel wat mensen zich als vrijwilliger ingezet in een vaccinatiecentrum. Met dat engagement willen ze in de Kempen meer gaan doen. Daarom organiseren ze vanavond een infoavond waar een 30-tal organisaties, van een heemkundige kring tot natuurverenigingen, aanwezig zijn. Zo willen ze de vrijwilligers laten kennismaken met het vrijwilligersaanbod in 10 gemeenten van eerstelijnszone Kempenland. 

“Omdat de vrijwilligers een brede achtergrond hebben, en veel verschillende competenties, zijn ze eigenlijk heel breed inzetbaar. Daarom hebben we gezocht naar uiteenlopende organisaties”, vertelt Tinne Peeters van eerstelijnszone Kempenland.

Voor de vrijwilligers is het niet zo belangrijk of het in de zorg- of welzijnssector is, als ze zich maar kunnen engageren

Tinne Peeters, Eerstelijnszone Kempenland

Veel vrijwilligers willen zich blijven inzetten, vertelt Peeters. “We hebben een kleine 2.000 mensen die zich hebben aangemeld om te komen helpen als vrijwilliger in onze vaccinatiecentra. Daarvan hebben we er 1.000 kunnen inzetten. Die mensen hebben we allemaal bevraagd en bijna de helft geeft aan dat ze nog vrijwilligerswerk willen doen. Voor hen is het niet zo belangrijk of het in de zorg- of welzijnssector is, als ze zich maar kunnen engageren.” 

Meest gelezen