2021 Getty Images

"Golden" Kate schittert op filmpremière van James Bond: complimenten van Daniel Craig en eerbetoon aan prinses Diana  

Op de filmpremière van de nieuwste Bond-film "No time to die" heeft Kate Middleton hoge ogen gegooid met haar gouden outfit. "You look lovely", wierp Daniel Craig - aka James Bond himself - haar toe. Haar outfit deed meteen denken aan de jurk die prinses Diana droeg in 1985 op - jawel - de première van een James Bondfilm.

"The Madam with the golden gown". Met een woordspeling op een eerdere Bondfilm ("The man with the golden gun") pakten verschillende Britse dagbladen op hun voorpagina uit met de outfit van Kate Middleton op de rode loper van "No time to die", de gloednieuwe Bondfilm die gisteren in première ging. De meningen waren unaniem lovend: de vrouw van prins William zag er schitterend uit in haar gouden kleed en cape, ontworpen door de Britse ontwerpster Jenny Packham. 

Bekijk hier de beelden van Kate op de rode loper van "No time to die":

Videospeler inladen...

Op de rode loper ontmoette ze Daniel Craig, die voor een laatste keer gestalte heeft gegeven aan James Bond, en die was duidelijk onder de indruk van haar outfit. "Je ziet er fantastisch uit", wierp hij haar toe. 

Meteen werd ook de link gelegd met de outfit die prinses Diana droeg in 1985 op de rode loper van de Bondfilm "A view to a kill", met Roger Moore in de gedaante van James Bond. 

Vergelijk zelf het gouden kleed van Kate Middleton en de zilveren jurk van prinses Diana, haar schoonmoeder die in 1997 overleed bij een auto-ongeluk:

Het is niet de eerste keer dat Kate Middleton haar schoonmoeder eert met haar outfits. Het meest bekende voorbeeld is de verlovingsring met blauwe saffier die ze kreeg van prins William en die toebehoorde aan prinses Diana. 

Bond en de koninklijke familie: een traditie die al jaren teruggaat

Uiteraard dient James Bond al jaar en dag de koninklijke familie als superspion, maar ook op de rode loper hebben ze een geschiedenis die lang teruggaat. 

James Bond ontmoette Queen Elizabeth II voor het eerst op 12 juni 1967, bij de première van You Only Live Twice. James Bond werd op dat ogenblik gespeeld door Sean Connery. 

KEYSTONE Pictures USA

De Queen zal zich nog op verschillende andere momenten - en bij verschillende andere Bonds - laten zien op de rode loper. 

De Queen ontmoet Pierce Brosnan op de première van "Die another day" in 2002
De Queen in 2006 met Daniel Craig, op de première van "Casino royale"

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen werd de Britse koningin zelfs door Daniel Craig opgehaald en met de helikopter naar het stadion gebracht, waarna ze James Bondgewijs uit de helikopter leek te springen. Haar corgi's hadden een speciale rol in de video. Een woordvoerder van de Queen vertelde later dat ze "erg blij" was om te mogen figureren. 

Bekijk hier nog eens de video: 

Ook de andere leden van de koninklijke familie daagden met de regelmaat van de klok op bij de premières van James Bond. In 1986 bezochten prins Charles en prinses Diana de set van de Bondfilm "The living daylights". Prinses Diana mocht daar toen een glas kapotslaan op het hoofd van haar echtgenoot.

Het is trouwens niet de enige keer dat prins Charles de Bondset bezocht. Ook in 2019 liep hij - als beschermheer van het Britse Filminstituut - langs op de set. Hij was daar om de bijdrage van de Bondfilms aan de Britse filmindustrie te vieren.   

AFP or licensors

Ook prins Harry en prins William werden al meerdere keren gekiekt op de premières, zoals hij in 2008 bij "Quantum of solace", waar ze opdaagden om twee goede doelen te steunen (het Royal British Legion en Help for Heroes). 

Meest gelezen