Zoo Planckendael

Leeuwentweeling geboren in Planckendael: "Uniek dat we zowel in Zoo Planckendael als in Zoo Antwerpen leeuwenwelpen hebben"

In dierenpark Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen) zijn twee Aziatische leeuwenwelpen geboren. De tweeling kwam vorige week op de wereld. Hen bezoeken kan nog niet. Ze zullen nog zo'n twee maanden binnen in hun nest blijven. Ook in Zoo Antwerpen werden onlangs drie leeuwenwelpen geboren. "Dat is uniek!"

Vorige week beviel leeuwin Lorena in Zoo Planckendael van twee welpjes. Het dierenpark heeft dat nu bekend gemaakt. Het gaat om Aziatische leeuwen, een bedreigde diersoort. Zoo Planckendael is dan ook blij met de geboorte. "Het was een bevalling uit het boekje", zegt woordvoerder Ilse Segers. "Lorena is een ervaren moeder, alles verliep heel vlot en de welpjes doen het goed."

Ook in Zoo Antwerpen werden onlangs leeuwenwelpen geboren. "Daar zijn er drie geboren. Het is echt uniek dat we er nu zowel in Antwerpen als in Planckendael hebben." In Zoo Antwerpen gaat het om Afrikaanse leeuwen. 

Het was een bevalling uit het boekje. Lorena is een ervaren moeder

Op zoek naar namen met een W

De welpjes in Antwerpen hebben al namen gekregen: Whisker, Winta en Waka. De welpen van Planckendael zullen een naam krijgen, van zodra hun geslacht bekend is. Daarvoor mag ook het publiek suggesties doen via sociale media. "De fans vinden dat altijd heel fijn, we krijgen altijd veel suggesties binnen. De namen moeten dit jaar beginnen met een W en in dit geval hebben ze liefst ook een link met India. Alleen daar leven nog Aziatische leeuwen in het wild in een reservaat."

In Antwerpen zijn de welpjes al te bezoeken, in Planckendael moeten liefhebbers nog even geduld hebben. "Ze blijven nog even in hun nestbox, dichtbij hun moeder. De dierenarts zal hen nog onderzoeken, ze moeten nog vaccinaties krijgen en een chip." 

Dan pas zal ook duidelijk worden of het mannetjes- of vrouwtjesdieren zijn en zullen de namen pas gegeven worden.

Meest gelezen