Stoffelijk overschot gevonden in woning Diest: "Mensen mogen niet alleen sterven"

In Diest is dinsdag in een huis het stoffelijk overschot gevonden van een man. Hij zou al een poosje overleden zijn. Daarom doet de schepen van Welzijn Monique De Dobbeleer een oproep om buren goed in de gaten te houden en voor mekaar te zorgen.

Het stoffelijk overschot werd ontdekt in een huis in Diest. De man zou een natuurlijke dood gestorven zijn en er al een poosje gelegen hebben. "Bij zo een nieuws blijf je even stilstaan en je krijgt er koude rillingen van", zegt schepen van welzijn Monique De Dobbeleer (CD&V). Het roept vragen op of mensen wel voldoende contact met mekaar hebben. "Vanuit Diest proberen we heel sterk in te zetten op de seniorenwerking en heel uitdrukkelijk te vragen om voor mekaar te zorgen. Je ziet wanneer de rolluiken van je buren op en neer gaan."

Dit is een heel belangrijke oproep. Mensen mogen niet alleen sterven

Monique De Dobbeleer, schepen Welzijn Diest

"Het is niet omdat corona bijna achter ons ligt dat we niet meer voor onze buren moeten zorgen", gaat De Dobbeleer verder. "Dit is een heel belangrijke oproep. Mensen mogen niet alleen sterven, dit zijn dingen die aan de oppervlakte moeten komen. We zijn ook gestart met een project "Zorgzame buurten" waarbij het de bedoeling is dat mensen samen in buurten gaan kijken wat ze nodig hebben en hoe de burenhulp kan georganiseerd worden. Met kleine acties en initiatieven kunnen we daar verder op inspelen. De problematiek van de vereenzaming is breed aanwezig in de samenleving en we moeten daar heel zorgvuldig mee aan de slag gaan."

Meest gelezen