Limburgse eerstelijnszones zijn boos: "Vaccinatiecentra moeten langer openblijven en personeel heeft al andere job"

Alle Limburgse eerstelijnszones zijn boos, omdat ze laattijdig op de hoogte werden gebracht over de derde prik van 65-plussers. Hierdoor moeten vaccinatiecentra langer openblijven en moet er opnieuw personeel gevonden worden. Om hun ongenoegen te uiten, sturen ze vandaag een open brief naar de bevoegde ministers.

De eerstelijnszones organiseren de vaccinatiecentra in Limburg. Normaal gezien zouden die centra half oktober de deuren sluiten. Maar ze moeten nu langer openblijven omdat alle 65-plussers nog een 3de prik kunnen krijgen. Vooral de late communicatie daarover, zorgt voor problemen, zegt Kaat Ieven van eerstelijnszone Kemp en Duin: "Omdat de sluiting van de centra al lang was aangekondigd, hebben veel medewerkers al getekend hebben voor een nieuwe job na 15 oktober. Enkele locaties zijn ook al opgezegd, waardoor andere activiteiten gepland staan daar, dfus we moeten op zoek naar een andere locatie. Dus we willen de aandacht erop vestigen dat het niet zo gemakkelijk is om zo snel te schakelen."

Veerkracht

"We gaan wel een nieuwe locatie vinden, maar dat betekent dat we veel werk opnieuw moeten doen", gaat Ieven verder. "En de coördinatoren van de vaccinatiecentra hebben soms niet de veerkracht om telkens opnieuw zo extreem te schakelen."

Het is veel gemakkelijker om vroeger te stoppen dan voorzien, dan er elke keer weer een vervolg aan te breien

De laattijdige communicatie van de overheid maakt het moeilijk om op lokaal niveau die organisatie gerund te krijgen. "Het is veel gemakkelijker om vroeger te stoppen dan voorzien, dan er elke keer weer een vervolg aan te breien", besluit Ieven.

Lees hieronder de open brief:

Meest gelezen