Bakker Siegfried Gillis van Hoegaards Broodje in Leuven
Radio 2

Man die tijdens WK wielrennen 750 euro betaalde voor twee broodjes teruggevonden

Dinsdag plaatsten de zaakvoerders van "Hoegaards Broodje" in Leuven een oproep. Ze waren op zoek naar een man genaamd Ludo. Die betaalde tijdens het WK wielrennen afgelopen zondag 750 euro voor twee broodjes en een drankje. Een vergissing zo bleek, want de klant had bij het afrekenen een komma vergeten te plaatsen. Ludo heeft zich ondertussen gemeld en zal het bedrag teruggestort krijgen.

Tijdens het afgelopen WK wielrennen in Leuven betaalde een klant maar liefst 750 euro voor twee broodjes en een drankje in broodjeszaak "Hoegaards broodje”. De klant betaalde keurig via Payconiq, maar vergat bij het het afrekenen een komma te plaatsen. Zo werd 7,50 euro maar liefst 750 euro. De zaakvoerders van de broodjeszaak merkten de fout zondagavond zelf op en gingen op zoek naar een zekere "Ludo", de naam van de man en het enige aanknopingspunt.

"We hebben Ludo teruggevonden", zegt zaakvoerder Siegfried Gillis opgelucht aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Hij heeft me vanmorgen gecontacteerd nadat hij de oproep in de krant gelezen had en hij heeft een aantal dingen verteld die we niemand anders verteld hebben. Samen met z'n betalingsbevestiging die hij doorgestuurd had, weten we nu zeker dat hij het wel degelijk is." 

Eerlijkheid duurt het langst

Siegfried Gillis, bakker

"Door de krant te lezen is hij zijn rekening gaan controleren, want hij had het zelf nog niet opgemerkt. Eerlijkheid duurt het langst en daar staan we ook voor. We geven ook lekkere broodjes tegen een redelijke prijs. En we krijgen nu heel veel positieve reacties", gaat Gillis verder. "Ik ben vooral blij dat we hem zo snel teruggevonden hebben."

Meest gelezen