Rina Rabau zal Marina De Bie opvolgen als schepen voor Groen in Mechelen

In Mechelen is Rina Rabau voorgesteld als de nieuwe schepen voor Groen. Ze zal haar partijgenote Marina De Bie vervangen, die al 13 jaar schepen is. Bij het begin van de bestuursperiode was al afgesproken dat De Bie eind dit jaar zou stoppen. Rina Rabau is 37 en start als schepen op 1 januari 2022.

Rina Rabau wordt in Mechelen schepen voor Participatie, Sociale Cohesie, Onderwijs, Mondiaal Beleid, Slimme Stad, Communicatie, Senioren en Toegankelijkheid. "Dat is een mond vol", lacht ze bij haar voorstelling, "maar de mensen mogen me schepen van Ontmoeting noemen."

Nu werkt Rabau nog als raadgever op het kabinet van Brussels minister Elke Van den Brandt. Op 1 januari 2022 zal ze de fakkel overnemen van Marina De Bie. Die stopt als schepen, maar blijft wel gemeenteraadslid. "Marina heeft veel betekend en zal nog altijd heel veel blijven betekenen voor onze stad en onze lokale partijafdeling. We gaan zeker nog een beroep doen op haar expertise, die gaat zeker niet verloren."

Meest gelezen