AFP or Licensors

Cultureel najaar komt traag op gang: "We kopen tickets voor twee, niet voor een hele vriendengroep"

De ticketverkoop voor theatervoorstellingen en muziek- en comedy-optredens komt maar heel traag op gang. We mogen dan wel terug naar het theater, de meeste zalen zitten nog niet vol. Dat komt omdat mensen nu minder tickets tegelijk kopen, klinkt het in de sector. "Voor corona kochten de meeste mensen 3 à 4 tickets per keer. Nu blijven we nog te veel in onze kleine bubbel en kopen we twee tickets, voor onszelf en voor onze partner", vertelt Tom Bertels, de manager van verschillende stand-up comedians, onder wie William Boeva, op Radio 2 Antwerpen.

Tickets voor comedians en theatervoorstellingen gaan maar heel moeilijk de deur uit. Tom Bertels, die zelf al zijn schouders zette onder honderden comedyvoorstellingen van grote namen als Alex Agnew, Wouter Deprez en Wim Helsen, legt uit hoe dat komt in "Start Je Dag". 

Beluister hier het gesprek met Tom Bertels en lees daarna voort.

"Er zijn verschillende redenen. Mensen zijn nog altijd een beetje bang om ergens binnen te zitten. En dan heb je ook nog de coronamaatregelen waarvan niemand goed weet hoe die zullen evolueren. Waar moet je nu wel of geen Covid Safe Ticket kunnen voorleggen? Dat is niet duidelijk voor de mensen. September is ook altijd een lastige maand. Na de zomer is het normaal dat die ticketverkoop traag op gang komt."

Ons sociaal weefsel ligt helemaal lam, we blijven nog te veel in onze kleine bubbel

Tom Bertels

"Er is ook een studie uit Nederland die voor ons een echte eye opener is. Want ook daar zien culturele centra dat de zalen niet vollopen. Voor corona kochten de meeste mensen 3 à 4 tickets per keer, nu is dat meestal maar 2, voor zichzelf en hun partner. Mensen maken er nog geen groepsactiviteit van met vrienden. We blijven dus nog te veel in onze kleine bubbel. Dat komt omdat ons sociaal weefsel nog helemaal lam ligt op dit moment. Hobby's, etentjes, familiefeesten komen nu pas terug. En dat zijn de momenten waar we aan mond-tot-mondreclame doen. Het is daar aan die tafel op restaurant, met een glaasje wijn erbij, dat je beslist om samen naar een voorstelling te gaan", aldus Tom Bertels.

Meest gelezen