Radio 2

Transmigrant aangehouden voor (opnieuw) binnendringen van haven Zeebrugge

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige Algerijn aangehouden voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De man werd eind 2020 al tot zes maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Twee Algerijnen werden gisterenochtend rond 6 uur ontdekt in een oplegger op de terreinen van havenbedrijf C.RO in Zeebrugge. De mannen verscholen zich op een goederentrein en geraakten op die manier binnen in de haven. De jongste verdachte bleek niet aan zijn proefstuk toe, in 2020 werd hij al drie keer aangetroffen in het havengebied. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hem toen al tot zes maanden effectieve gevangenisstraf.

Door die eerdere veroordeling besliste het parket om de Algerijn voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem vanochtend aangehouden, vrijdag zal de raadkamer in Brugge oordelen of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven. 

Nog steeds proberen heel wat transmigranten via de haven van Zeebrugge het Verenigd Koninkrijk te bereiken. "De aangehouden havenindringer is reeds de derde persoon die in september door de onderzoeksrechter in Brugge in voorlopige hechtenis wordt genomen", aldus procureur Frank Demeester. 

Meest gelezen