Vier mensen aangehouden na oprollen Brussels prostitutienetwerk: ook minderjarige meisjes zouden zijn misbruikt

In Brussel zijn vier verdachten aangehouden na het oprollen van een crimineel prostitutienetwerk. Daarbij zouden ook minderjarige meisjes zijn misbruikt. Een van de verdachten is een 18-jarige vrouw, zij zou de afspraken en betalingen geregeld hebben.

De zaak zou aan het licht zijn gekomen nadat een 16-jarig meisje naar de politie was gestapt. Ze zou aan de politie verklaard hebben dat ze soms 20 tot 30 klanten per dag "moest afwerken". Het is de Franstalige nieuwszender RTL die meldde dat er vier verdachten zijn aangehouden. "Het klopt dat er vier verdachten zijn aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar seksuele uitbuiting en aanzetten tot ontucht", aldus het parket van Brussel. 

Een van die verdachten is zelf een 18-jarig meisje. Via online advertenties werden afspraken geregeld in een huis in Sint-Gillis. De 18-jarige verdachte zou hebben ingestaan voor het regelen van die afspraken, en voor het afhandelen van die betalingen. 

Meest gelezen