Foto Pixabay

Wolf bijt opnieuw pony dood in Oudsbergen

In de Weidestraat in Oudsbergen is afgelopen nacht een pony doodgebeten. Alles wijst in de richting van een wolf, meldt TV Limburg. Tien dagen geleden werden in een weide iets verderop ook al 2 pony's en een jonge koe gedood door wolven. De burgemeester van Oudsbergen herhaalt dat er dringend maatregelen genomen moeten worden. 

Nu een wolf opnieuw een pony heeft aangevallen in Oudsbergen neemt de roep om extra maatregelen nog toe. Tien dagen geleden werden in Oudsbergen ook al 2 shetlandpony's doodgebeten en een dag later ook een jonge koe. 

Afgelopen vrijdag kwamen in Oudsbergen nog 3.000 mensen op straat, om maatregelen tegen de wolven in Limburg te eisen.

De Vlaamse overheid dringt er bij de eigenaars van kleinvee al bijna 3 jaar op aan om hun weides goed te omheinen en uit te rusten met verschillende stroomdraden om de wolven buiten te houden. Maar bij de boeren is daar veel weerstand tegen.

Meest gelezen