Foto: Radio 2

70 varkens overleden bij stalbrand in Merksplas

Rond 22.30 uur is er brand uitgebroken in een varkensstal aan de Steenweg op Weelde in Merksplas. De eigenaar, die naast de stal woont, merkte de brand op en verwittigde de hulpdiensten. Toen de de brandweer aankwam, was de brand al uitgeslagen.

De varkensstal bestaat uit 3 compartimenten. De brand is ontstaan in het middelste compartiment, dat helemaal uitgebrand is. Daar was een 70-tal zeugen aanwezig. Die overleefden de brand niet. Een deel daarvan stikte in de rook,  het andere deel moest door een dierenarts worden geëuthanaseerd. 

Het voorste en achterste compartiment kon door de brandweer worden gevrijwaard. Die varkens bleven dan ook ongedeerd. In het voorste compartiment zaten allemaal biggen.

Voor de bluswerken was de Steenweg op Weelde enkele uren versperd. De brandweer kreeg bijstand van verschillende brandweerposten met tankwagens. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het dak van de varkensstal werd afgelopen jaar nog vernieuwd. Asbesthoudende golfplaten werden vervangen door een nieuwe dakbedekking. 

De landbouwers raakten niet gewond.

Meest gelezen