Adriaan Van den Hoof roept op om weer naar theater te gaan: "Mensen zijn nog altijd bang om te dicht bij anderen te zitten"

De cultuursector herleeft, maar de ticketverkoop in de culturele en in de theaterzalen draait nog verre van op volle toeren. Zalen zouden maar moeilijk gevuld raken. Ook de Leuvense comedian Adriaan Van den Hoof merkt het: "Mensen zijn nog altijd bang voor corona en willen het niet opzoeken door naar het theater te gaan."

Het lijkt erop dat veel mensen nog bang zijn om naar zaalvoorstellingen te gaan. Dat ondervindt ook de Leuvense komiek Adriaan Van den Hoof. Hij toert momenteel met zijn zaalshow " 't Zal schoon zijn als het af is". "Mijn shows zijn op veel plaatsen nog niet uitverkocht en dat heeft met verschillende dingen te maken", legt Van den Hoof uit. "Normaal kondigen culturele centra een half jaar tot een jaar op voorhand aan welke voorstellingen er aan komen, maar dat is nu niet gebeurd door de onzekerheid die corona met zich meebracht. Mensen hebben dus ook geen kans gehad om voorhand tickets te reserveren."

Ook voelt Van den Hoof dat mensen nog altijd bang zijn voor corona. "En dan willen ze het niet opzoeken door naar het theater te gaan. Sommige mensen die naar mijn voorstelling zijn komen kijken, zeiden me achteraf dat ze wel heel dicht zaten tegen hun buurman en ze zich daar toch niet zo comfortabel bij voelden." Maar volgens Van den Hoof is er geen reden om bang te zijn. "De meeste zalen werken met een covid safe ticket. Sommige zalen niet en dan zitten de mensen verder uit elkaar. Zo heb ik laatst in Diest twee avonden na elkaar opgetreden voor een halfvolle zaal. Ze werkten daar niet met het covid safe ticket."

In twee gesplitste maatschappij

Van den Hoof merkt dat er twee groepen zijn: enerzijds de mensen die schrik hebben van corona, en anderzijds de mensen die dat niet zijn. "Met Discobar Galaxie (waarbij Van den Hoof dj is, nvdr.) hebben we nu al op grote evenementen gedraaid waar 17.000 mensen zonder problemen uit hun dak gaan. Het is een gescheurd gevoel."

"Maar ik denk dat het tijd nodig heeft, " vervolgt Van den Hoof. "Ik ben heel blij dat ik weer kan spelen, ik heb dat echt nodig. En of er nu 200 of 600 man zit, dat maakt niet zoveel uit. Ik wil hen hoe dan ook een leuke avond bezorgen. Maar als mensen massaal naar het WK Wielrennen kunnen gaan, kunnen ze toch ook massaal het WK Theater komen?" (lacht)

Meest gelezen