Grimmige sfeer rond stadion Antwerp voor match Europa League: bijna 100 hooligans van Frankfurt opgepakt

In Antwerpen zijn er al een 100-tal hooligans van de Duitse voetbalclub Eintracht Frankfurt opgepakt. Gisteren hadden ze een supporterscafé van Antwerp aangevallen. De twee ploegen speelden tegen elkaar in de Europa League, Antwerp verloor met 0-1.

De stad Antwerpen kreeg voor het eerst sinds lang buitenlandse voetbalfans over de vloer voor de match in de Europa League tussen Eintracht Frankfurt en Antwerp. In het stadion waren 800 plaatsen voorzien voor de Duitsers.. De supporters van Eintracht Frankfurt zijn niet de minste, ze staan erom bekend dat ze vaak massaal op voorhand afzakken bij Europese uitwedstrijden, en dat ze het al eens te bont maken.

Bekijk hieronder hoe de hooligans opgepakt worden door de politie:

Videospeler inladen...

De hele match en tot lang na de match blijven wij massaal aanwezig

Willem Migom - politie Antwerpen

Om 18.45 uur begon de match, de Duitse supportersbussen waren onder begeleiding van de politie naar het stadion in Antwerpen gebracht. De politie was de hele avond waakzaam en hoopte op een rustige avond.  "Maar dat is nooit te voorspellen. We zijn waakzaam en voorbereid op allerhande scenario's. De hele match en tot lang na de match blijven wij massaal aanwezig", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. 

Eerder gisteren was een groep van enkele honderden Frankfurtsupporters afgezakt naar een supporterscafé van Antwerp. De politie moest tussenbeide gekomen om te verhinderen dat het tot een confrontatie kwam. Daarbij is ze bekogeld met bakstenen, stoelen en vuurwerk. Er vielen geen gewonden, maar er is wel schade aan het café. 

Na de rellen is de groep Duitse hooligans opnieuw verspreid. De politie probeerde hen te monitoren en was massaal aanwezig. Aan de parking van de Mediamarkt en de Makro in Deurne arresteerde de politie uiteindelijk heel wat Duitse supporters. "Het gaat om 100 mannen die heel bewust naar Antwerpen zijn afgezakt zonder ticket, om rellen te schoppen", zegt politiewoordvoerder Willem Migom. Zij zijn op twee bussen gezet en naar het commissariaat gebracht. Tot na de match zullen ze bestuurlijk aangehouden blijven en nadien zullen zij op de bus richting Duitsland gezet worden. "Zo kunnen ze zeker geen extra schade aanrichten in de stad of rond het stadion", zegt Migom.

"Er werd gegooid met bakstenen en stoelen en er werd zelfs vuurwerk afgeschoten, maar de politie slaagde erin om de Duitse hooligans te bedaren". Bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Ook de nacht voor de match kwamen al 400 Frankfurtsupporters op straat in het centrum van Antwerpen. Dat verliep zonder grote incidenten. "Zij hebben wat rondgedwaald door het centrum, hier en daar is helaas wat vuurwerk afgestoken, en dat ging gepaard met de nodige gezangen. Voor ons was het vooral belangrijk om echte vechtpartijen te vermijden, omdat dan de overlast en de potentiële schade aan de stad veel groter zou zijn", klinkt het bij politiewoordvoerder Willem Migom.

Meest gelezen