Radio 2

Avonturier Arno Meyns uit Knokke-Heist terug thuis na omzwerving van 6 jaar en zeiltocht van 11 maanden

Arno Meyns uit Knokke-Heist is veilig terug thuis, na een avontuur van 6 jaar en een zeiltocht van 11 maanden. Arno vertrok in 2015 al liftend vanuit Brussel. Hij belandde uiteindelijk in Nieuw-Zeeland en besloot om vanuit Australië met de zeilboot terug te keren naar Zeebrugge.

In november vorig jaar begon Arno aan zijn zeiltocht samen met zijn hond Frieda. Hij voer langs de Malediven, door de Rode Zee naar het Suezkanaal en via de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan kwam hij gisteren in Zeebrugge aan. Hij was goed voorbereid zegt hij, maar de tocht verliep toch anders dan gepland.  

We zijn omsingeld geweest door orka's en passeerden langs piratenzones

Avonturier Arno Meyns

"Veel eilanden waren gesloten door COVID-19. Heel Zuidoost-Azië was ook gesloten op dat moment. De afstanden die gezeild moesten worden, waren een stuk langer. Ik heb zeilen gescheurd onderweg en de motor is een paar keer stilgevallen en moest gerepareerd worden. We zijn omsingeld geweest door orka's en langs piratenzones gevaren. Dat was wel extra opletten natuurlijk."

Radio 2

Behalve van de orka's en de piraten had hij het meeste last van de eenzaamheid. Zijn ouders zijn dolblij dat hij terug is. Hij is van plan om aan het werk te gaan en na te denken over een nieuw avontuur.

Radio 2

Meest gelezen