Barry Ryan op zijn single "Eloise"

Barry Ryan (72), zanger van de iconische hit "Eloise", overleden 

Barry Ryan is afgelopen dinsdag overleden op 72-jarige leeftijd. Het spijtige nieuws werd bevestigd door verschillende buitenlandse media en zijn goede muzikale vriend Cat Stevens.  Hij was al een tijdje ziek. Ryan werd vanaf 1968 wereldberoemd met zijn ultrahoge notenpartij op "Eloise". Het liedje was ook hier een nummer 1-hit. 

In een facebookpost brengt een andere legendarische hitzanger uit die periode, Cat Stevens (ondertussen officieel Yusuf Islam), hulde aan artiest Barry Ryan. Stevens herinnert zich hun ontmoeting toen ze beiden nog jongemannen waren. 

Stevens vernoemt ook zijn tweelingbroer Paul Ryan in het bericht.  Initieel zongen ze ook samen, maar Paul legde zich liever toe op het schrijven van songs. Paul Ryan schreef eind '60 dan ook het melodramatische en orchestrale "Eloise" voor zijn broer en de rest is geschiedenis. Paul overleed al in 1992.

Beluister hier de superhit van Barry Ryan die meer dan 7 miljoen keer over de toonbanken ging.

Barry Ryan verliet de muziekindustrie in '76 na een wat slabakkende carrière. Hij trouwde met de Arabische prinses Tunku Miriam binti al-Marhum Sultan Sir Ibrahim. De enige dochter van Sultan Ibrahim van Johor en zijn zesde vrouw, Sultana Marcella in 1976.  In 1980 volgde een scheiding. 

Ryan legde zich daarna succesvol toe op modefotografie en deed ook enkele comeback-optredens. 

Ook Helmut Lotti coverde de klassieker in 2003... 

Meest gelezen