Grote zoekactie naar vermiste bewoner van opvangcentrum in Dormaal

In Dormaal, bij Zoutleeuw, is een bewoner van het Fedasil opvangcentrum vermist. Een grote zoekactie gisteren bleef zonder resultaat. Vandaag wordt opnieuw gezocht naar de man. 

Aleksandr Ledebev raakte gisterennamiddag vermist. Aleksandr is een verwarde en dementerende oudere man, hij spreekt geen Nederlands. Hij was op het ogenblik van zijn verdwijning maar schaars gekleed. Hij droeg alleen maar een t-shirt, een korte short en pantoffels. 

Yannick Beckers, de verantwoordelijke van het opvangcentrum maakt zich zorgen: "We hebben gisteren al met man en macht gezocht. Personeel en bewoners hebben mee geholpen en de politie heeft een helikopter met warmtebeeldcamera ingezet. Ik hoop dat hij de nacht heeft kunnen doorbrengen in een schuur of iets dergelijks."

Vandaag start een nieuwe zoekactie. "We weten dat Aleksandr kort na vijf uur gisterenmiddag gezien is op de Zoutleeuwsesteenweg en de Stationsstraat. Maar welke weg hij aan het rondpunt is ingeslagen, dat weten we niet. Alle tips daarover zijn welkom", zegt Beckers. Wie de vermiste man ziet, neemt best contact op met de politie op het nummer 101.

Meest gelezen