James Arthur Photography

Brusselse parlementsleden bestookt met e-mails van tegenstanders  Covid Safe Ticket: "Al zeker 50 mails gekregen"  

Verschillende Brusselse parlemensleden hebben de voorbije dagen e-mails gekregen van mensen die vragen om tegen de invoering van het Covid Safe Ticket in Brussel te stemmen. Dat schrijft de Brusselse nieuwssite Bruzz. Om die pas in te voeren zijn verschillende stemmingen in het parlement nodig. In de hoop die stemming te beïnvloeden worden verschillende parlementsleden nu bestookt met e-mails. "Sinds gisteren heb ik al zeker 50 e-mails gekregen", zegt Els Rochette van One-Brussels. 

Het Brussels Gewest wil het Corona Safe Ticket vanaf 15 oktober invoeren in ondermeer de horeca en sportzalen. Met die pas toon je aan dat je gevaccineerd bent, recent genezen bent van corona of dat je negatief getest hebt. Maar voor de invoering van de coronapas in Brussel zijn dus verschillende stemmingen nodig in het parlement. Er wordt nu van veel kanten druk uitgeoefend op de parlementsleden om tegen de invoering van het Corona Safe Ticket te stemmen. 

Vooraf opgestelde e-mails

Onder meer parlementslid Els Rochette van one-Brussels kreeg de voorbije dagen zo'n 50 e-mails binnen met de vraag om tegen te stemmen.  "In die mails staat onder andere dat mensen bezorgd zijn over de invoering ervan, de wettelijkheid, over de privacy die zou geschonden worden. Maar de bezorgdheid van de burgers kunnen we heel goed weerleggen", zegt Els Rochette nog. Ook andere parlementsleden zoals Bianca Debaets (CD&V) en Gilles Verstraeten (N-VA) kregen van die e-mails toegestuurd. Vaak gaat het ook om vooraf opgestelde e-mails waarbij de afzender enkel nog maar z'n naam moet toevoegen. 

Vandaag keurde het Brussels parlement het samenwerkingsakkoord tussen de verschillende gewesten voor de uitbreiding van de coronapas goed. Volgende week buigt het parlement zich dan over de plaatsen waar de pas gebruikt zal worden.

Meest gelezen