Derde vaccinatieronde in woonzorgcentrum Kortemark van start

In woonzorgcentrum De Bottelarij in Kortemark beginnen ze vanmiddag met het uitdelen van een derde coronavaccin. Dat is heel snel. De meeste woonzorgcentrum in West-Vlaanderen hebben hun aanvraag ingediend, maar nog geen vaccins ontvangen.

Afgelopen vrijdag besliste de Vlaamse regering dat een derde prik er komt in de woonzorgcentra, om de bewoners nog beter te beschermen tegen het coronavirus. In De Bottelarij in Kortemark kunnen ze nog geen week na die beslissing al van start gaan. Daarmee is het woonzorgcentrum bij de eerste in West-Vlaanderen.

Er is iets minder enthousiasme maar er zijn geen weigeraars

Els De Fauw, directeur woonzorgcentrum De Bottelarij

Onmiddellijk nadat het woonzorgcentrum dinsdag groen licht kreeg voor de vaccinaties vandaag, werden alle bewoners ingelicht en brieven naar de familie gestuurd. "Er is misschien iets minder enthousiasme dan bij de eerste prik", zegt directeur Els De Fauw. "Toch is er niemand die een derde prik weigert. Zeker de families zijn tevreden. De nieuwe vaccinatieronde wordt positief onthaald."

Het personeel krijgt voorlopig nog geen derde prik.

Radio 2

Meest gelezen