Vechtpartij tussen supporters KRC Genk en Dynamo Zagreb: 15 Kroaten opgepakt

Een kleine harde kern van supporters van Racing Genk en Dynamo Zagreb trof elkaar gisteren voor een zogenaamde "free fight". Supporters van rivaliserende voetbalclubs spreken dan bewust af om te vechten. Gisteren ging het om een honderdtal personen. 15 Kroaten werden opgepakt.

Zo'n anderhalf uur voor de wedstrijd tussen Racing Genk en Dynamo Zagreb kwam het tot een confrontatie tussen supporters van beide clubs. Een hondertal personen was samengekomen in de Winterbeeklaan aan het kanaal in Genk, op zo'n 10 km van het voetbalstadion. 

"De politie patrouilleerde al de hele dag in Genk en kon dan ook snel ingrijpen", vertelt Marleen Smeyers van de politiezone Carma. "De groep werd uit elkaar gedreven. 15 Kroatische supporters werden bestuurlijk gearresteerd." 

Zware nederlaag voor KRC Genk

KRC Genk verloor gisteravond zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europaleague met 0-3, na een rode kaart voor Genk en twee penalties. 

 

Meest gelezen