Geruchten over steekpartijen in Gentse Overpoort zijn vals

De Gentse politie opent een onderzoek naar valse berichten die gisteren op sociale media circuleerden en onrust veroorzaakten in de studentenbuurt. Volgens de berichten zouden steekpartijen hebben plaatsgevonden, maar dat klopt niet volgens de Gentse politie. In de Overpoort was gisteren extra veel volk na het openingsfestival Student Kick-Off.

Woensdagavond circuleerden er berichten over jongerenbendes die in de Gentse Overpoort zouden komen vechten en over een vermeende steekpartij. Het ging over valse berichten die heel snel een eigen leven gingen leiden, meldde de politie gisterenavond nog op haar sociale mediakanalen. Waar ze vandaan komen wordt nu verder onderzocht. Er waren geen echte incidenten, maar de politie moest wel af en toe dronken jongeren helpen. 

Overpoort afgesloten

Het was gisterenavond extra druk in de uitgaansbuurt. Na het laatste optreden van het openingsfestival Student Kick-Off, schoof iedereen door naar de Overpoortstraat. Op het drukste moment waren daar meer dan 7.000 studenten. De politie moest de straat er even afsluiten.

Meest gelezen