Hockeyclub Dragons in Brasschaat de komende dagen gastheer voor Europees hockey

In het Europees hockey zijn de komende dagen alle ogen gericht op het park van Brasschaat. Op het terrein van hockeyclub Dragons komen 16 topclubs in actie om een plaats te veroveren in de final 8 van de Euro Hockey League bij de mannen. De organisatie moet extra coronamaatregelen nemen omdat er ook enkele teams komen van buiten de Europese Unie.
 

Bij het tornooi, met onder meer de Belgische clubs KHC Dragons en Gantoise, komen ook verschillende olympische medaillewinnaars van bij ons in actie. Er doen ook enkele teams van buiten de Europese Unie mee en dat vraagt van de organisatie bijzondere coronamaatregelen. "Teams uit Engeland moeten een extra test doen. De ploegen uit Rusland en Wit-Rusland moeten in quarantaine tussen de wedstrijden door en worden ook extra getest", zegt tornooidirecteur Dominique Vos. De wedstrijden worden gespeeld tot en met zondag. De ploegen kunnen er punten verdienen voor hun land. Hoe meer punten, hoe meer clubs dat land naar de Europese beker, de Euro Hockey League, kan sturen.
 

Meest gelezen