Howest

Beste gameschool van de wereld ligt in Kortrijk

De bacheloropleiding 'Digital Arts and Entertainment' van de hogeschool Howest in Kortrijk is voor de derde keer in vijf jaar tijd verkozen tot de beste game-opleiding ter wereld. 

De titel van "Best Game Design & Development School 2021" is een belangrijke erkenning voor de hogeschool Howest in Kortrijk.  De titel wordt uitgereikt door "The Rookies", dat is een internationale toonaangevende organisatie uit de gamesector. "Het mooie is dat de uitreiking komt van mensen uit de game-industrie én dat de portfolio's van de studenten beoordeeld worden", vertelt opleidingsmanager Rik Leenknegt.  "Het zijn dus professionals die kijken of de portfolio's van onze studenten voldoen aan de verwachtingen die de industrie stelt aan toekomstige werknemers. Dat dat zo is, is geweldig. Als praktijkgerichte bacheloropleiding kan je niet beter wensen." 

De bekroning is hét bewijs dat onze studenten "industry-ready" zijn

Opleidingsmanager Rik Leenknegt

Mooi visitekaartje

De bekroning is een prachtig visitekaartje voor de opleiding "Digital Arts and Entertainment" van Howest. In totaal volgen nu zo'n 1350 studenten de game-opleiding, waaronder meer dan 300 internationale studenten uit alle hoeken van de wereld. De opleiding zou namelijk een stuk meer betaalbaar zijn dan tegenhangers in het buitenland. 

Meest gelezen