radio 2

Limburgse cultuurhuizen (vrij) tevreden over de start van het nieuwe seizoen

De meeste cultuurhuizen in Limburg zijn tevreden over de start van het nieuwe cultuurseizoen. Vooral in de grotere theaterzalen spreken ze van een geslaagde start, bij de kleinere zalen is er een eerder aarzelend begin.

Bij grote cultuurhuizen als  C-mine in Genk of De Muze in Heusden-Zolder spreken ze van een geslaagde seizoensstart. In die twee cultuurcentra is er veel ruimte. Dat maakt het mogelijk om afstand te houden, en dat speelt volgens de twee cultuurcentra zeker een rol in het aantal bezoekers.

Er is bij sommige mensen zeker nog een mentale drempel om, na corona, terug naar theater te gaan

Johan Wouters, Cultuurcentrum De Velinx

In het wat kleinere De Kimpel in Bilzen is de start nog aarzelend. "Het vertrouwen moet nog komen", horen we daar. En ook in De Velinx in Tongeren merken ze dat mensen na anderhalf jaar coronacrisis toch wat anders aankijken tegen een avondje cultuur. 

Johan Wouters: "Ik denk dat we toch nog van een mentale drempel kunnen spreken waar mensen zich overheen moeten zetten. Voor grote artiesten vliegen de kaartjes de deur uit, ook de echte theaterfans hebben hun kaartjes al besteld, maar ik denk dat er nog een grote restgroep is die nog even de kat uit de boom kijkt. Het komt wel goed. Ik ben ervan overtuigd dat ook die de weg naar onze zalen zal vinden", besluit Wouters.

Meest gelezen