Maasmechelaars zien geen voordelen in een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen

In Maasmechelen is er vandaag een infomarkt over de geplande trambus tussen Hasselt en Maasmechelen. Na de middag was de belangstelling nogal karig, en de aanwezigen lieten zich erg kritisch uit over de plannen. 

Zoals bekend zal er wellicht een trambus komen in plaats van een sneltram op de Spartacuslijn 2, Hasselt-Diepenbeek-Genk-Maasmechelen. Er kwamen maar weinig inwoners de plannen bekijken in het gemeentehuis van Maasmechelen en wie er was, toonde zich erg kritisch. "Ik wil de mensen nog wel eens zien veranderen van gedrag inzake het gebruik van vervoersmiddelen", zegt een inwoner van Maasmechelen. "Bovendien denk ik dat er eerder miserie van komt, zeker omdat het op de grote knelpunten de boel niet gaat vergemakkelijken. En zolang de verkeerslichten blijven bestaan, zal er geen tijdswinst zijn."

We winnen nauwelijks tijd ten opzichte van de bestaande bussen en helemaal niets in vergelijking met de auto

John - inwoner van Maasmechelen

Ook John uit Maasmechelen laat zich kritisch uit. "Ik vind dat het hele spartacusverhaal getuigt van te weinig ambitie. Nu we eindelijk eens een Limburgse minister hebben die over deze materie gaat, had die heel wat kunnen doen voor de Limburgse mobiliteit en transport. Minpunten zoals ik ze zie zijn dat er nauwelijks tijdswinst is ten opzichte van de bestaande bussen, er is helemaal geen tijdswinst in vergelijking met de auto. Toegegeven, ze rijdt vier keer per uur in plaats van twee, maar ik moet ook nog naar de halte fietsen en daar wil ik 's avonds mijn fiets veilig terugvinden. Ik ben eerder geneigd om de auto te blijven nemen. Ook als verbinding naar Brussel - via de stations van Genk of Hasselt - zie ik geen verbetering, vroeger hadden we de snelbus die was veel efficiënter. "

De infomarkt in het gemeentehuis van Maasmechelen loopt nog tot 8 uur vanavond. De komende weken zijn er ook nog infomarkten in Hasselt,  Diepenbeek  en Genk. 

Meest gelezen