In augustus voor het eerst meer contactloze dan traditionele Bancontact-betalingen

In augustus is er voor het eerst meer contactloos betaald in de Belgische winkels dan op een traditionele manier. Dat zegt de Bancontact Payconiq Company, het bedrijf dat betaaldiensten aanbiedt in ons land. Ook met de smartphone is er gevoelig meer betaald.

Hoe contactloos betalen?
Indien jouw bankkaart het contactloze symbool heeft, hou je jouw kaart vlak bij het contactloze symbool op het betaaltoestel en krijg je een bevestiging van betaling. Voor bedragen boven de 50 euro moet er nog steeds een pincode ingegeven worden.

Belgen betaalden in augustus contactloos bij 50,8 procent van alle Bancontact-betalingen. Intussen is 86 procent van de Bancontact-kaarten uitgerust met de contactloze betaalfunctie.

Ook via de smartphone betaalden Belgen al even vaak in de eerste acht maanden van dit jaar als in heel 2020. Zo haalden de Belgen van januari tot augustus al 125 miljoen keer de smartphone boven om te betalen, een stijging van 69 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

In augustus zou 3/4 van alle online-aankopen via de smartphone gebeurd zijn. In diezelfde maand is in de winkels 1 miljoen keer betaald met de smartphone.
 
Sinds begin dit jaar zouden zo'n 45.000 Belgische winkelpunten Payconiq-betalingen hebben aanvaard. Ongeveer 4,8 miljoen Belgen betaalden dit jaar al via een betaalapp die Payconiq of Bancontact aanbiedt.

Meest gelezen