Dancings mogen om middernacht weer open: "Het wordt volle bak in de Carré"

Om twaalf uur middernacht mogen de discotheken weer open, voor het eerst in anderhalf jaar. De clubs mogen draaien op volledige capaciteit, maar moeten wel zorgen voor ventilatie en een goede luchtkwaliteit. Bezoekers moeten er een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Vincent Van Trier, uitbater van dancing Carré in Willebroek is blij dat hij weer mag openen. 

Het is voor Van Trier de tweede poging om de Carré in Willebroek te openen, want vlak voor de coronacrisis nam hij de dancing over en organiseerde hij al een openingsweekend. "In maart 2020 heropende ik de Carré met een geslaagd openingsweekend. Vier dagen op rij zat het daar tot de nok toe gevuld. Maar meteen na ons weekend kwam het nieuws dat we de deuren moesten sluiten", vertelt Van Trier op Radio 2 Antwerpen.

Luister hier naar het interview met Vincent Van Trier op Radio 2 Antwerpen en lees verder onder het fragment:

"Nu zijn we anderhalf jaar verder, en je kan niet geloven hoe blij ik ben dat het morgen 1 oktober is. Vanavond openen we enkel op uitnodiging. Vanaf morgen zijn we open voor iedereen. Wel moet je altijd je Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Dat zal gecontroleerd worden. Wie niet in orde is, zullen we vriendelijk verzoeken terug huiswaarts te keren", aldus Van Trier.

We werken niet meer met reservaties, dus het zal een vol huis zijn

Vincent Van Trier

"We verwachten veel volk. Je hoeft niet meer te reserveren. Dat is alleen nodig als je aan een privétafel wil staan. Die zijn dit weekend trouwens ook bijna uitverkocht. Het wordt een vol huis."

Luchtkwaliteit

Vanaf 1 oktober worden de regels rond luchtkwaliteit, die al van kracht waren in restaurants en cafés, ook uitgebreid naar de discotheken. De richtnorm voor de luchtkwaliteit is 900 CO₂-deeltjes per miljoen (ppm). "Ik kan op dit moment niet inschatten of onze meter al dan niet in het rood zal gaan. We hebben dat nog niet kunnen testen met 1.500 à 2.000 man in de club.  Er is twee weken geleden wel een testevent geweest met 1.500 feestvierders in discotheek Versuz in Hasselt, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend". 

"Als we dit weekend toch boven die 900 ppm gaan, dan zal daar op de avond zelf weinig aan te doen zijn. Maar de regering voorziet een overgangsperiode van drie maanden waarin ik de nodige aanpassingen kan doen om die luchtkwaliteit toch in orde te brengen", legt Van Trier uit.

Meest gelezen