Google Streetview

Opnieuw coronabesmettingen in WZC Huize Nazareth: "Derde prik is echt nodig"

In woonzorgcentrum Huize Nazareth in Goetsenhoven bij Tienen is corona uitgebroken. Vijf bewoners en één  personeelslid zijn besmet geraakt en zitten in quarantaine. De vaccinatiegraad in het woonzorgcentrum is nochtans erg hoog.

"De eerste besmetting is vastgesteld op vrijdag 17 september", vertelt directeur Bert Lambert. "Dat was bij een bewoner. Uit testen bleek dan dat er nog vier andere bewoners op de afdeling waren besmet, net als één personeelslid. De betrokken bewoners verblijven nu in quarantaine in hun kamer."

Naar de oorzaak van de besmetting is het raden. "We zitten in ons woonzorgcentrum met een vaccinatiegraad van 95 procent. Bovendien hebben onze bewoners vorige week al hun derde prik gekregen", zegt Lambert. "Hoe het virus dan opnieuw is binnengeraakt, is ook voor ons een raadsel. Onze bewoners hebben natuurlijk een hoge leeftijd en hun eerste vaccinatie dateert al van begin dit jaar. De derde prik komt dus zeker niet te vroeg", aldus de directeur.

Voor de bewoners en het personeel brengt de nieuwe corona-uitbraak nare herinneringen naar boven. Vorig jaar stierven er 14 rusthuisbewoners aan corona, van wie 12 in één week. "De feitelijke impact van de besmettingen mag dan deze keer wel klein zijn, maar de emotionele impact is erg groot", weet Lambert. "Vooral voor ons personeel is dit zeer zwaar om te verwerken."

Meest gelezen