Piepjong model Rozan (16) uit Hasselt werd op de trein naar Gent ontdekt door stylist van superster Rihanna

Rozan Billion Deprez uit de Hasseltse deelgemeente Kuringen  is nog maar 16, maar afgelopen vrijdag defileerde ze wel als model op de catwalk in Milaan. En ze is daar terechtgekomen door... een treinrit van Hasselt naar Gent. Daar ontmoette ze de stylist van onder meer Rihanna.

"Ze was nog maar 14 toen ze na een uitje met de trein naar Gent thuiskwam met een kaartje van een zekere Tom Vandorpe", vertelt mama Els Deprez. "En ze vertelde: die meneer zag wel iets in mij als model en die wou ons graag ontmoeten. Ik heb dan eens rondgehoord bij mensen in de modefotografie en zij bevestigden meteen dat Tom Van Dorpe één van de grootste stylisten is die België en de wereld zelfs kent. Zeg maar ja."

Van Milaan naar Parijs

Daarop werd een afspraak gemaakt en bij die ontmoeting klikte het meteen. Hij legde ook uit dat Rozan eigenlijk nog veel te jong was maar dat hij potentieel zag in haar. "Dan hebben we twee jaar fijn samengewerkt. Tom heeft Rozan rustig aan laten kennismaken met de modewereld en ze heeft een paar fotosessies mogen doen. En zodra ze 16 was, hebben ze haar voorgesteld om te gaan lopen op de catwalk. En zo zijn we eerst in Milaan terechtgekomen bij Prada en op dit moment zit ze in Parijs voor een aantal castings, dus het gaat heel snel", aldus mama Els, die trots is maar ook met beide voeten op de grond blijft. Ze mag trouwens zelf haar dochter vergezellen als 'chaperon'.

Rozan (links)
Avalon All rights reserved.

Meest gelezen