PLAN B aflevering #56: Hoe de publicatie van een boek perfect past in de politieke strategie van de PVDA/PTB

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT NWS) om de twee weken op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een fenomeen uit de Franstalige samenleving.

Deze week verscheen er een boek van de ondervoorzitter van de PVDA/PTB, David Pestieau, met als titel: "We are one. Manifest voor de eenheid van België". Het boek houdt een pleidooi voor de eenheid van ons land, met het behoud van de federale structuur.  In de krant De Morgen zegt de auteur dat “het opmerkelijk is hoeveel we nog gemeen hebben na decennia Vlaams-nationalistische agitatie: onze keuken, strips, sport…" Maar is dat alles wat ons nog bindt? En welke politieke strategie zit er achter dit boek? Dat zijn de vragen van Ivan De Vadder (VRT NWS). Volgens Alain Gerlache (RTBF) wil de PVDA/PTB  met dit boek een tweede front tegenover de PS openen.

Meest gelezen