Radio 2

Slang gevonden in elektrozaak in Brugge

In een loods van een elektrogroothandel in Brugge is een melkslang gevonden. Dat is een soort die in Noord-Amerika leeft en die niet giftig is. Hoe de slang in het Brugse bedrijf is terechtgekomen, is niet duidelijk.

Het was de brandweer van Brugge die de slang in het bedrijf moest ophalen. Men dacht eerst dat de slang was meegekomen uit de lading van een vrachtschip. SOS Reptiel, het opvangcentrum voor reptielen in Ichtegem, denkt dat dat niet het geval is. Er zijn geen parasieten te zien en de slang lijkt in goede conditie. Dat is vaak niet het geval bij exotische dieren die een lange reis ondergaan. Wellicht is de slang in gevangenschap geboren en ontsnapt bij zijn eigenaar. Omdat het kouder wordt, zocht het dier een warme schuilplaats.

Opvallende kleuren

Een melkslang is niet giftig, maar ziet er wel zo uit. Dat komt omdat de kleuren goed lijken op die van een giftige koraalslang. Doen alsof ze giftig is, is het verdedingsmechanisme van een melkslang. 

De slang gaat in quarantaine. Als de eigenaar zich niet meldt, wordt het dier ter beschikking gesteld voor adoptie.

Meest gelezen