Stad Antwerpen is aanslepende problemen met liften voetgangerstunnel beu: "Vlaams minister van mobiliteit Peeters moet dringend met oplossing komen"

De stad Antwerpen wil dat Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) zo snel mogelijk de problemen met de liften van de voetgangerstunnel onder de Schelde oplost. Die problemen duren al een hele tijd, waardoor de liften vaak stuk zijn. Wie minder mobiel is, geraakt zo moeilijk naar de andere oever. De lifen zijn een Vlaamse bevoegdheid. Peeters heeft nu een brief gekregen van de stad waarin staat dat ze haar verantwoordelijkheid moet nemen.
 

De stad krijgt regelmatig klachten van mensen die zich niet kunnen verplaatsen van de linker- naar de rechteroever. "Voor mensen die minder goed te been zijn, met een buggy, een scootmobiel of een bakfiets is het oversteken zo goed als onmogelijk geworden", zegt de Antwerpse schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "We vragen aan de minister dat ze met het nodige geld over de brug zal komen om de problemen met de liften nu eens voor altijd op te lossen. Ze zou ook de frequentie van de veerdienst kunnen verhogen. Dat zal voor een aantal mensen al een oplossing zijn".  Kennis hoopt ook dat de minister vaart zet achter het dossier van de fietsbrug over de Schelde.
 

Meest gelezen