Tony Bennett & Lady Gaga brengen samen "Love for sale" uit

Tony Bennett (95) maakt album met Lady Gaga, maar is niet de oudste ooit: een overzicht van krasse muzikale knarren  

Na "Cheek to cheek" brengt de legendarische Amerikaanse crooner Tony Bennett deze week een tweede langspeler uit met de 60 jaar jongere muze Lady Gaga. "Love for sale" is (noodgedwongen) het laatste album dat de 95-jarige, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, zal uitbrengen. Bennett is echter niet de enige bejaarde die maar niet van een muzikaal pensioen wil of wou weten: een overzichtje. 

Vera Lynn: laatste album op 97 jaar

Een verdienstelijke Bennett verrast op zijn 95e met nieuw muzikaal werk maar Dame Vera Lynn, god hebbe haar ziel, staat nog steeds officieel geboekstaafd in het Guinness Book of Records als "oudste persoon ooit die een nieuw album uitbracht". Op haar 97e en 74 dagen oud stond ze in het Verenigd Koninkrijk hoog in de hitlijsten. 

Colin Thackery: debuutalbum op 89 jaar

"De oudste artiest ooit die een debuutalbum uitbracht" (ook een Guinness Book Record) heeft dat trouwens te danken aan bovenstaande Dame: Colin Thackery won met haar liedje "We'll meet again" Britain's Got Talent 2019. Kort daarop bracht hij een album uit op 89 jaar en 272 dagen.

Compay Segundo: laatste album op 94 jaar

De in 2003 van ons heengegane Compay Segundo, lid van de legendarische Buena Vista Social Club, moest niet meteen onderdoen voor Bennett. Op zijn 94e bracht hij het album "Las Flores de la vida" uit. Opmerkelijk: hij was toen al grootvader en overgrootvader van tientallen kinderen maar had nog de uitdrukkelijke wens om met zijn 40-jarige vriendin opnieuw een kind te krijgen. 

Burt Bacharach: 91 en nog muzikaal actief

Het vermelden waard in dit muzikaal seniorenclubje is hitmachine Burt Bacharach. De man achter onverwoestbare 60's-klassiekers als "Walk on by", "I say a little prayer for you" en "The look of love" maakte vorig jaar, met 91 op de teller, nog nieuwe maar tegelijkertijd vertrouwd aanvoelende muziek met Daniel Tashian.

Charles Aznavour: trad op tot aan zijn overlijden op 94 jaar

De in 2018 overleden Charles Aznavour bleef ook optimist tot in de kist: op zijn 94e plande hij nog een jubileumtour voor zijn 95e verjaardag en keek zelfs al openlijk uit naar een optreden in mei 2024 voor zijn 100e verjaardag. Hij is in vele zalen nog steeds de oudste artiest ooit die er heeft opgetreden. Enkele dagen voor zijn dood deed de zanger van het onsterfelijke "She" nog een laatste interview... 

Toots Thielemans:  live te zien tot zijn 92ste

Ons favoriete ketje uit de Marollen Toots Thielemans moest in 2014 , omwille van zijn gezondheid, zijn mondharmonica willens nillens aan de haak hangen. Hij was toen 92. 

Neil Young (75) mag zijn achternaam dus nog een tijdje zonder gêne op de affiche zetten en jonkies als Mick Jagger (78),  Smokey Robinson (81), Dolly Parton (75) of Barbra Streisand (78) wachten wellicht nog een bloeiende carrière. Net als onze eigen Will Tura (81) die dezer dagen zijn door corona uitgestelde tour met rock 'n' roll in zijn hart afwerkt. Hieronder zong de keizer van het Vlaamse lied "Ik mis je zo" met Niels Destadsbader tijdens de Week van De Belgische Muziek 2021. Het is nog maar 9 jaar wachten op "Tura 90"... 

Tony Bennett (95) & Lady Gaga (35) met "I get a kick out of you" 

En toch even terugkoppelen naar de man (en vrouw) waarmee we dit artikel begonnen. De 95-jarige Tony Bennett en de in deze context nog eerder puberale Lady Gaga met de onverwoestbare Cole Porter-oldie "I get a kick out of you"...

Meest gelezen