Universiteit Gent verbiedt professor om coronapas te vragen aan studenten bij lessen

De universiteit Gent laat in een schriftelijke mededeling weten dat professoren geen Covid Safe Ticket mogen vragen om colleges fysiek bij te wonen. Ze reageert zo op een incident gisteren. "Dit is niet conform onze eigen coronamaatregelen", klinkt het.  

Een professor van de faculteit Economie en Bedrijfskunde had nog voor zijn college gisteren online aangekondigd dat enkel studenten met een coronapas, een Covid Safe Ticket, er welkom zouden zijn. Hij benadrukte ook dat hij dat zou controleren en studenten zou weigeren die niet gevaccineerd zijn. De universiteit reageert scherp op het initiatief van de professor en benadrukt dat iedereen welkom is op de campus. 

Dit is niet in overeenstemming met ons eigen coronabeleid of dat van de overheid

Stephanie Lenoir, woordvoerster Universiteit Gent

"Een coronapas kan niet geëist worden. We hebben de professor gecontacteerd en gevraagd dit recht te zetten. We hebben er vertrouwen in dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren", laat de universiteit weten. 

Iedereen kon les volgen

De universiteit laat ook nog weten dat geen enkele student uit de les geweerd is. Het college was ook te volgen via livestream, mogelijk bleven studenten zonder pas dus thuis om de les online te volgen, maar duidelijk is dat niet. 

Meest gelezen