Vermiste man in Turkije neemt urenlang deel aan zoektocht... naar zichzelf

Een opmerkelijk verhaal uit Turkije: een vermiste man nam uren deel aan zijn eigen opsporing alvorens hij zich realiseerde dat iedereen naar hém op zoek was. 

De 50-jarige Beyhan Mutlu was dinsdag met vrienden iets gaan drinken, toen hij in een bos in de Turkse provincie Bursa verdween. Toen hij niet terugkwam, sloegen zijn vrouw en zijn vrienden alarm. Er werd een grote zoektocht op poten gezet om de man terug te vinden. 

Heel toevallig botste Mutlu op de zoektocht, waarna hij besloot om mee te gaan zoeken. Pas toen iedereen zijn naam riep, daagde het hem dat ze naar hém op zoek waren. "Ik ben hier", riep hij volgens lokale media terug. De politie heeft de onfortuinlijke man uiteindelijk thuisgebracht. Het is niet duidelijk of hij een boete gekregen heeft of niet. 

Een opmerkelijke plotwending, maar het is niet de eerste keer dat dat gebeurt. Enkele jaren geleden vond er in IJsland een gelijkaardig verhaal plaats. Een groep toeristen zocht toen urenlang naar een andere toeriste, die de bus even verlaten had. De vrouw had zich omgekleed, en haar medepassagiers hadden haar niet herkend. Ook zij zocht urenlang mee in haar eigen zoekactie.

Meest gelezen