Stad Leuven

Vandalen bekladden achterkant columbarium op stadsbegraafplaats Leuven met graffiti

Op de stadsbegraafplaats in Leuven zijn vandalen aan het werk geweest. Daar werd een columbarium beklad met graffiti. De stad Leuven gaat de schildering verwijderen en contacteert de nabestaanden.

Medewerkers van de dienst begraafplaatsen van de stad Leuven ontdekten de graffitischildering op de achterzijde van een columbarium, waarin de urnen van dertig overledenen rusten. De stadsdiensten gaan de graffiti nu zo snel mogelijk verwijderen. De stad zal ook aangifte doen bij de politie voor grafschennis.

"Dit schokt en raakt ons. Je verstoort niet zomaar een rustplaats van iemand en zeker niet zonder toestemming van de nabestaanden", zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en begraafplaatsen (Vooruit). "Op deze manier, zonder toestemming, graffiti aanbrengen op graven is grafschennis en dat kunnen we natuurlijk niet toestaan. We gaan dit zo snel mogelijk op een respectvolle manier verwijderen en gaan alle nabestaanden contacteren en hen erover informeren."

Meest gelezen