Videospeler inladen...

BEKIJK - Mondmaskers mogen af, ook in de winkel: "Misschien gaan we meer verkopen nu we elkaar weer kunnen zien"

Heel wat coronamaatregelen worden vanaf vandaag versoepeld. Op veel plaatsen in Vlaanderen hoeft u geen mondmasker meer te dragen: in winkels, in de horeca, op veel werkplekken, bij evenementen met minder dan 500 aanwezigen, én op school. Bij contactberoepen, zoals kappers, moet u het masker ophouden. Onze reporter trok naar een winkelbuurt in Mechelen en zag plots weer veel blije gezichten.

Velen hebben er naar uitgekeken, anderen vinden het dan weer te vroeg. Maar het is zover: op veel plaatsen mag u uw mondmasker in uw zak laten zitten..

 Op 17 september besliste het Overlegcomité dat veel coronamaatregelen vanaf 1 oktober in het hele land mochten verdwijnen. Toch mochten de verschillende deelstaten hierover zelf beslissen. In Vlaanderen mogen de mondkapjes dus op veel plaatsen uit, in Brussel en Wallonië is dat nog even anders.

Onze reporter Dominique de Graaf trok naar Mechelen en zag veel blije gezichten op straat, maar ook mensen die de kat nog even uit de boom willen kijken:

Videospeler inladen...

In Vlaamse lagere en secundaire scholen verdwijnt de mondmaskerplicht volledig, zowel voor de leerlingen als voor het onderwijspersoneel. Opgelet: sommige instellingen voor hoger onderwijs zijn strenger en daar blijft het mondmasker voor studenten verplicht wanneer ze rondlopen. Ook in de aula's moeten de maskers op, als er een hoge viruscirculatie is.

Maar uiteindelijk staat het iedereen vrij om een mondmasker te dragen of niet. "Corona is nog niet over, hoewel iedereen dat lijkt te denken", vindt een leerling:

Videospeler inladen...

Meest gelezen