Agoria Solar Team

Zonnewagen van studententeam uit Leuven met paard en kar aangekomen in Marokko

De zonnewagen van het Agoria Solar Team is aangekomen in Agadir, een havenstad in het zuiden van Marokko. Met behulp van een paard en kar werden de kisten vol materiaal naar de nieuwe werkplaats gebracht. Het Leuvense studententeam zal er zich komende maand voorbereiden op de Marokkaanse Solar Challenge.

De meterslange truck die vorige week vanuit Leuven was vertrokken moest zich door het hectische verkeer in de Marokkaanse binnenstad wurmen om bij de werkplaats te geraken. Eens aangekomen bij de werkplaats werd er gestart met het uitladen van het materiaal. Maar de vorkheftruck had moeite om zich door de ladingszone te manoeuvreren en kwam al snel vast te zitten in de zachte ondergrond. 

Bekijk hieronder de aankomst in Marokko:

Videospeler inladen...

Lokale voorbijgangers schoten het team te hulp en kwamen op de proppen met het meest betrouwbare alternatief, een paard en kar. De zonnewagen van het Belgische Solar Team geraakte met behulp van de trouwe viervoeter tot bij de nieuwe werkplaats.

Agoria Solar Team
Agoria Solar Team

Eind deze maand neemt het Belgische Solar Team voor het eerst deel aan een wedstrijd op het Afrikaanse continent. Op vijf dagen tijd zullen de ingenieursstudenten 2500 kilometer afleggen door de Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte. Als huidige wereldkampioen en kersverse Europees kampioen zal het Belgische team alles geven om ook in Marokko in de prijzen te vallen. De Solar Challenge Morocco gaat van start op maandag 25 oktober en loopt tot en met vrijdag 29 oktober.

Op 2 augustus 2021 stelde het team zijn zonnewagen voor, "Het journaal" maakte daar toen deze reportage over:

Videospeler inladen...

Meest gelezen