AFP or licensors

Britse militairen op pad met brandstof om tankstations te bevoorraden

In het Verenigd Koninkrijk leveren militairen vanaf vandaag brandstof aan de Britse tankstations. 100 militaire chauffeurs en 100 gewone militairen moeten helpen om de bevoorrading weer op gang te brengen. De voorbije week stonden vele tankstations droog omdat de brandstoffenleveranciers niet de nodige chauffeurs vinden. 

In alle vroegte arriveerden de militairen in uniform in de brandstofdepots om de eerste tankwagens te vullen. In totaal zijn 200 militairen, onder wie 100 vrachtwagenbestuurders, opgevorderd om met tankwagens brandstof naar de pompen te brengen. Vorige week werden ze daarvoor klaargestoomd bij een brandstofleverancier in Essex, want het vergt enkele dagen opleiding om tankwagens en brandstofpompen te leren vullen. 

De militairen voor "Operation Escalin" worden vooral ingezet in het zuidoosten van Groot-Brittannië en in en rond Londen. Daar zijn de noden momenteel het hoogst. Bijna een vierde van alle tankstations staat daar nog droog. Daarnaast gaat de regering nog 300 tijdelijke visa uitreiken aan buitenlandse tankwagenbestuurders. Die mogen tot eind maart in het Verenigd Koninkrijk blijven.

BEKIJK: Britse militairen arriveren aan de brandstofdepots om de brandstof naar de tankstations te brengen.

Videospeler inladen...

Steve Barclay, de bevoegde minister, deed eind vorige week een oproep aan de Britse bevolking om niet langer in paniek brandstof te hamsteren aan tankstations. Hij drukte hen op het hart dat de regering actie heeft ondernomen om het probleem van de brandstoftekorten op korte termijn aan te pakken.

Meest gelezen