Dancing De Kroon klaar voor grote heropening: "Eindelijk!"

Vanaf 1 oktober mag er weer gedanst worden in danscafés en discotheken. Veel discotheken openen vandaag de deuren voor de allereerste keer in meer dan een jaar tijd. Ook dancing De Kroon in Scherpenheuvel maakt zich klaar voor de feestvierders. "Sommige mensen zeggen dat heel Scherpenheuvel vanavond naar De Kroon komt."

"Eindelijk", vertelt Natascha Salaets van dancing De Kroon in Scherpenheuvel. "We hebben er enorm lang op moeten wachten, maar het is zover. Vanaf het moment dat ik de deur ga openzetten, ga ik zo'n goed gevoel hebben." Dancing De Kroon bestaat al bijna 50 jaar en richt zich vooral op 40-, 50- en 60-plussers. 

Voor veel klanten mocht De Kroon zijn deuren al wat vroeger geopend hebben, vertelt Salaets. "Veel mensen vroegen om al open te gaan toen de horeca open mocht. Dat ze dan gewoon aan tafeltjes konden zitten met muziek op de achtergrond. Dat hadden we in principe kunnen doen, maar De Kroon is een danstempel. Mensen komen er om te dansen en zolang mensen dat niet konden doen, hebben we niet opengedaan. Het zou toch maar een teleurstelling zijn geweest."

Ik hoop vooral dat iedereen binnen kan. Het zou pijn doen als ik iemand moet weigeren

Uitbater Natascha Salaets

Salaets weet niet goed wat te verwachten van de openingsavond. "Het is één groot vraagteken. We hebben veel reactie gekregen toen we aankondigden dat we vanavond opendoen. De Kroon hoort bij het meubilair van Scherpenheuvel. We bestaan al bijna 50 jaar en zijn legendarisch in de regio. Volgens sommige mensen zal heel Scherpenheuvel vanavond aan de deur staan."

Maar Salaets zegt op alles voorzien te zijn. "Ik heb gevraagd aan de politie of ze af en toe willen langsrijden, want we willen geen verkeersopstoppingen veroorzaken. Er zal ook een steward op de parking staan. Ik hoop vooral dat we iedereen die komt, kunnen binnenlaten. We mogen bijna 500 mensen binnenlaten en het zou me pijn doen als ik iemand moet weigeren. Bij aankomst worden alle mensen gescand op hun covid safe ticket en eens binnen, is het vrijheid blijheid. Vanaf acht uur vanavond alle remmen los!"

Meest gelezen