Dancings en discotheken heropenen vanavond: "Het voelt als herboren worden"

Na anderhalf jaar coronasluiting mogen vanavond de dancings en discotheken weer open. Dat is ook het geval voor dancing Grand Prix vlakbij het autocircuit in Heusden-Zolder, daar is uitbater Jo Vanoppen de laatste uren aan het aftellen.

De Grand Prix staat bekend als een dancing waar een niet meer zo jong publiek dansvertier komt zoeken en waar eigenaar en dj Jo Vanoppen dan ook gepaste plaatjes uitkiest. Maar anderhalf jaar geleden moest hij net als andere dancing- en discotheekuitbaters de deuren sluiten. Hij kwam geregeld zelf nog wat plaatjes draaien en zette zijn collectie modeltreinen op de dansvloer. Maar alles is nu weer opgeruimd en klaar om vanaf vanavond de danslustigen te ontvangen.

Ik heb heel de week telefoontjes en mails gekregen over de heropening

Jo Vanoppen, uitbater dancing Grand Prix

"Het is een grote avond, het voelt als herboren worden na 18 maanden. Ik weet alleszins van heel wat vaste klanten dat ze zullen komen. Heel de week heb ik telefoontjes en mails gekregen om te vragen hoe het allemaal in zijn werk zou gaan, een tijdlang is daar wat onduidelijkheid rond geweest, maar nu weten we het ondertussen en zijn er helemaal klaar voor." Welk de eerste plaat zal zijn vanavond weet Jo nog niet, want voor deze gelegenheid heeft hij een aantal gast-dj's uitgenodigd. Echt speciale dingen zijn niet gepland, maar hij verwacht wel dat de klanten in feeststemming zullen zijn, precies omdat ze zolang hebben moeten wachten.

Angst kennen ze nu voor de herstart in de Grand Prix niet. "Voor mijzelf en het personeel is corona een avontuur dat nu achter de rug ligt en wij zijn klaar voor de nieuwe start."

Meest gelezen