Ellen uit Koekelare vindt helpende verpleegster na incident aan schietkraam

Ellen Marvellie uit Koekelare die bij een schietkraam een stukje lood van een kogeltje in haar oog kreeg, heeft de verpleegster gevonden die haar toen heeft geholpen. Ze deed enkele dagen een oproep onder meer via Radio 2 West-Vlaanderen. Ze wou de verpleegkundige graag bedanken voor haar hulp. De twee hebben elkaar intussen dus ontmoet. 

Vier weken nadat Ellen Marvellie (37) uit Koekelare zware oogschade opliep bij een ongeval aan het schietkraam op de kermis heeft ze thuisverpleegkundige Heidi Kerkhove, die haar meteen te hulp kwam, ontmoet. Dat gebeurde na een oproep via Radio 2 West-Vlaanderen en andere media die honderden keren gedeeld werd. 

Het ongeval aan het schietkraam gebeurde bij de opening van de kermis op 3 september in Koekelare. Ellens zoontje Alexander (9) was aan het schieten aan het schietkraam. Mama Ellen stond achter hem en voelde plots een stekende pijn in haar oog. Een stukje lood van een kogeltje was teruggeketst en in haar oog beland. Thuisverpleegkundige Heidi Kerkhove uit Leke bekommerde zich meteen om Ellen. “Ik deed enkel wat ik kon. Het zit in ons instinct om te helpen waar we kunnen”, zegt Heidi (39).

Blijvende oogschade

Heidi vertelt:  "Het was meteen duidelijk dat het ernstig was. Er was een kleine vlek te zien op haar oogbol en heel haar oog was wazig. Haar zoontje was heel erg in paniek en huilde. Intussen had de foorkramer zijn vrouw gebeld om Ellen naar het ziekenhuis te brengen zodat ik eerst haar zoontje kon kalmeren. Nadien zijn ze dan samen vertrokken.”

Ellen is blij dat ze Heidi kan bedanken voor haar hulp. “Het is fijn te weten dat mensen als Heidi niet twijfelen en meteen doen wat ze kunnen. Intussen gaat het niet zo goed met mijn oog. Bij een nieuwe controle werd vastgesteld dat er intussen littekenweefsel is. De schade zal dus blijven en waarschijnlijk nooit meer weggaan. Ik zie amper 4 op 10 met dat oog. Misschien zal enkel een speciale bril of een lens wat kunnen helpen. Ik vrees dat ik ermee zal moeten leren leven."

Meest gelezen