Wim Claeys

Gents cabaretier Wim Claeys stelt zijn nieuwe onemanshow Queens voor

Hoe gaat het er aan toe in het huis van een alleenstaande papa met vier tienerdochters? Een huis met 4 Queens en 1 koning. Daarover gaat de vijfde onemanshow van Wim Claeys. "'Het is eigenlijk mijn grappigste show tot nu toe", vertelt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

"Eigenlijk is de show begonnen als liedjesprogramma met liedjes die ik in de lockdown geschreven heb," zegt Wim Claeys. "Gaandeweg werden mijn bindteksten meer en meer op mijn dochters geënt en op de dingen die ik met hen meemaakte in de lockdown."

Queens is een grappige show, vol pogingen om het zo goed mogelijk te doen als vader. Het is voor veel mensen ook herkenbaar. "Na de try-outs kreeg ik vaak de reactie van ouders die ook puberkinderen hebben: oh, ik ben zo blij dat ik niet alleen ben. Mijn voorstelling heeft blijkbaar ook een troostend gehalte voor mensen met puberkinderen."

De reactie van mijn dochters toen ik hen vertelde wat ik van plan was, is eigenlijk al goed voor een paar minuten in mijn show

cabaretier Wim Claeys

De première in de Minard Schouwburg in Gent is uitverkocht, maar er komen nog drie voorstellingen: "Op 26, 27 en 28 november speel ik nog in de Kazematten, het nieuwe cultureel centrum vlakbij de Dampoort, maar mensen kunnen mij ook altijd boeken voor huiskamervoorstellingen."

Meer informatie over Queens van Wim Claeys vind je hier.

Meest gelezen